Sv: Suppe søkes
Minestronesuppe:
Har man bedre tid kan man bruke tørre bønner og legge i bløt, det blir selvfølgelig enda bedre. Denne skal i utgangspunktet kunne lages på et kvarter, ifølge kokeboken - men det tar nok litt mer tid for de fleste. Men fort går det. Jeg pleier også ofte å hakke opp noen friske tomater i tillegg til de hermetiske. Og jeg lager alltid dobbel porsjon av denne. Den skal være litt sterk, og rykende varm. Kokeboka anbefales forresten, jeg har hatt den i mange år og hatt nytte av mange av oppskriftene. Den heter "Inn og ut av kjøkkenet på et kvarter - eller mindre", og er skrevet av Anne Willan.
Det som trengs til 4 porsjoner:
1 laurbærblad
1 purre
3 selleristilker
2 ss olivenolje
175 g god skinke i skiver
2 hvitløkbåter
2 små squash
50 g pastasløyfer (eller annen pasta)
1 bx hakkede (plomme)tomater
1 bx hvite bønner
Salt og nykvernet sort pepper
(4 kvister flatbladet persille til pynt)
Revet parmesanost til serveringen.
....................
1. Kok opp 1 liter vann med laurbærblad i en stor suppekjele med lokk.
2. Skjær opp purre og selleri i tynne skiver og skyll. Varm olje i en stekepanne og ha i grønnsakene sammen med pepper. Dekk til, la det småkoke til det er mykt.
3. Skjær i mellomtiden skinken i biter og ha dem i stekepannen, skrell og hakk hvitløk og putt det også oppi.
4. Skrell squashen og skjær i små biter. Ha i suppekjelen sammen med pepper. Bland i pastaen og legg på lokk.
5. Ha tomatboksen, bønnene og evt. et par ferske hakkede tomater i gryta. Ha tilslutt i grønnsaker/skinke/hvitløk fra stekepanna.
6. Legg på lokk, kok opp og la småkoke noen minutter til pastaen er ferdig.
7. Server med flatbladet persille og revet parmesan.
|