Sv: Hva har dere i kjøleskapet?
Jeg har kjølebod, du verden, så fint det er! Vi har et ganske rikholdig innhold i kjøleboden, men pålegg ligger samlet på et brett, slik at alt blir med ut og inn av kjøleskapet til alle smøremåltider, noe som begrenser kastingen og øker oversikten betraktelig.
Vi har vanligvis leverpostei, gulost, philadelphia eller tine økologisk smøreost, to-tre-fire typer kjøttpålegg (vossafår, okserull, skinkesteik og skinke denne uken), makrell i tomat, brunost, kaviar, majones, jordbærsyltetøy og marmelade. Vi har også paprika, agurk, avocado og tomater på skiven. Tomatene står ikke i kjøleskapet.
I tillegg juice, melk, frukt (pærer, druer, ananas og masse epler denne uken) og grønnsaker (sukkererter, aspargesbønner, sellerirot, stangselleri, gulrot, poteter, hodekål, kålrot, persillerot, rødbeter, løk, hvitløk, ingefær og chili).
Og champagne, hvitvin, akevitt og diverse sauser, fonder, katsjup, sennep, egg, fløte, rømme, creme fraiche, bacon, fiskekaker og tyttebær. Og øl. Noen ganger brus.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|