Sv: Sukkerfri marsipan
Jeg lager marsipan - dvs, jeg lager cashipan (cashewnøtter) siden jeg ikke tåler mandler - som jeg søter utelukkende med hjemmelaget eplemos.
Marsipan / cashipan
200 g skrelte mandler (heter det det? Oppskriften min er på dansk, smuttede)
2 spk eplemos
Blend mandler eller nøtter til et fint "mel" i kjøkkenmaskin e.l., blend inn eplemosen, ferdig!
Eplemosen lager jeg selv ved å koke biter av skrelte epler lenge og vel sammen med litt usøtet eplemos/juice og evt. blende den også så den blir helt glatt. Det går også an å bruke sukkerfri eplemos, men der er det søtningsstoffer i.
Dette er i hvert fall rørende enkelt, og kjempegodt. Til jul i fjor spiste hele familien (mest voksne riktignok) denne med stor glede! En kan også bruke den sammen med dadler, tørkede aprikoser og evt trekke dem med sukkerfri sjokolade (Cavallier har 80% mørk sjokolade uten sukker og med "ikke-så-slemme"-søtningsstoffer)
Mjau, jeg sitter på en del sukkerfrie / sukkerreduserte juleoppskrifter hvis du vil ha, bare si fra. 
|