Sv: Holdbarhet på egg
Fant denne artikkelen.
http://www.egg.no/Article.aspx?artid...mnu2id=&mnu3id=
Sakser:
Sitat:
Tørker inn
Det er ikke farlig å spise egg som er et halvt år gamle, selv om de kan ha en liten bismak.
I tillegg til bakterieanalyse, testet Matforsk eggene på et trenet og profesjonelt dommerpanel, som fikk egg servert både som eggestand, eggedosis og i bakverk som sukkerbrød og marengs.
Bakeevnen er like god etter to måneder, men de eldste eggene i undersøkelsen hadde mistet noe av de gode egenskapene som binde- og hevemiddel i bakverk.
Dessuten skrumper eggets innhold litt inn når det blir gammelt, slik at det trengs flere egg til bakingen.
Trygge norske egg
Selv etter syv måneder er det helt trygt å spise norske egg, viser undersøkelsen Matforsk har gjort.
- Det ble ikke funnet noen bakterier i eggene vi testet, selv etter så lang tid, sier Marit Rødbotten i Matforsk.
I utenlandske egg kan det være salmonella, og hvis det først er en bakterie inne i eggene, formerer de seg i eggene for hver dag som går. Etter hvert blir det så mange bakterier at eggene kan gi sykdom.
- Derfor er det viktig å ha kort holdbarhetstid stemplet på utenlandske egg. Vi har heldigvis vært forskånet for salmonella i norske egg, sier Åse Kringlebotn.
__________________
Tiddelibom med en liten (-06) og en stor (-02)
Dette er mine prinsipper. Hvis du ikke liker dem, så har jeg andre.
Groucho Marx
|