Sv: Tips til enkle og greie middager som er kjappe å lage?
Mitt beste tips til å få til å spise rimelig sunt i en hektisk hverdag er å lage middagsplaner som tar hensyn til antall gjøremål den aktuelle dagen. For å unngå å ty til ferdigmatvarianten, kan middagene lages delvis ferdig kvelden i forveien og puttes i kjøleskapet.
Vi har usedvanlig tett program for tiden. Middagsplan vår for inneværende og neste uke ser sånn ut:
Uke 6
Mandag: Risotto med sopp (laget ferdig søndag kveld -varmes opp etter jobb mandag)
Tirsdag: Fullkornpasta, kokt laksefilet og brokkoli
Onsdag;: Seikaker, potetmos og salat
Torsdag: Fiskegrateng
Fredag: Kylling i sursøt saus og fullkornris
Lørdag: Grøt
Søndag: Taco. Dessert: Varmeb bær med vaniljekesam
Uke 7
Mandag: Meksikansk tomatsuppe (delvis ferdiglaget søndag kveld) og rundstykker
Tirsdag: Wok (frossenpose) og fullkornris
Onsdag: Kyllingsalat
Torsdag: Kokt torsk, poteter og kokte grønnsaker
Fredag: Omelett med røkelaks og brød
Lørdag: Grøt
Søndag: Fransk fiskegryte og poteter. Dessert: Fruktsalat
__________________
LilleT
|