Sv: Hva gjør du med avokadoen?
Guacamole.
Rekesalat: Salatblader, fetaost, reker, avocado, paprika, agurk. Dressing av olivenolje, sennep og eplecidereddik.
Eller på brødskive med reker og litt sitronpepper på.
Eventuelt brødskive med litt stekt skinke på toppen.
I pastasalat, sammen med kyllingpålegg, oliven, agurk, paprika, salatblader, en dæsj grønn pesto og en klatt rømme.
Eller i en utvidet versjon av BLT: Ristet brød smøres med en blanding av Hellmann's majones, olivenolje, pepper og evt. hvitløk. Legg på salatblader, bacon eller stekt kyllingbryst (m/ salt og pepper), avocado, tomat. Også godt med litt mozzarella, om man vil ta den helt ut.
Eller i salat som tilbehør til grillmat: Lag salat av fersk basilikum (mye!), artisjokkhjerter, avocado, hjertesalat og ristede pinjekjerner eller krutonger. Mektig, men veldig godt på smak.
__________________
I like big books and I cannot lie.
Stjernekikkeren 08 + Alkymisten 11
|