Vis enkelt innlegg
Gammel 18-05-10, 21:26   #1
rajraj
*_*
 
rajraj sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Kjellerlemmen
Innlegg: 5.659
Blogginnlegg: 115
rajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de flesterajraj er kulere enn de fleste
Standard

Paiskall (paibunn, faktisk)

Jeg blir ikke klok på paiskall! Så og si alle oppskrifter jeg har snublet over (stort sett fra matprat.no og ymse avisoppskrifter) lister opp mel og smør eller mel og cc/kesam - uavhengig om det er paiskall til kake- eller middagsbruk. Sist lagde jeg et monster av en kirsebærpai etter oppskrift fra Jan Vardøen i A Magasinet. Der skulle paiskallet bestå av mel, smør og delfiafett. Det ble bare en ekkel klump i bunnen av et vidunderlig kirsebærfyll med et like ekkelt lokk over.

Noen som har noen gode triks? Både med tanke på søte paier og middagspaier? Heter det paiskall når det er uten hevemidler som gjær eller bakepulver? Når funker paiskall og når bør det lages deig?

Hva er "riktig", liksom?

__________________
2007 2010

rajraj er ikke aktiv   Svar med sitat