Vis enkelt innlegg
Gammel 06-02-07, 11:16   #7
Beathe
thirtysomething
 
Beathe sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 2.542
Beathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smartBeathe imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Jamie Olivers tomatsuppe??

Kan det være denne?

"Suppe av friske tomater og paprika med knust basilikum og olivenolje"

6 porsjoner

15 modne plommetomater
3 røde paprika
ca. 7 ss extra vergine olivenolje
1 ss frisk rød chili, renset og hakket
salt og nymalt pepper
1 hvitløkbåt, finhakket
2 ss rødvinseddik, eller etter smak
6 dl hønse- eller grønnsakkraft
2 gode never frisk basilikum

Skjær et kryss i toppen av tomatene og forvell dem i kokende vann i ca 20 sekunder, eller til det er lett og flå av skinnet. Klem ut frø og saft. Grill paprikaene hele - helst til de er helt svarte, det er da du oppnår den skikkelig sødmefylte smaken. Legg paprikaene i en bolle og dekk til. Når de er kalde, flår og finhakker du dem.
Varm 2 ss av oljen i en kjele. Ha i de hakkede paprikaene og spiseskjeen med hakket chili. Dryss på en klype salt og fres på lav varme i ca 5 minutter. Ha i hakket hvitløk og fres i ytterligere 2 minutter. Grovhakk tomatene og ha dem i kjelen. Tilsett enda en klype salt og rødvinseddiken og la alle smakene smelte sammen. La det surre i ca 10 minutter. Tilsett kraften og la det trekke i 15 minutter. Smak til med salt og nymalt pepper.
Knus basilikumsbladene med en klype salt til grøt i en morter, eller kjør dem i en food processor. Rør inn resten av olivenoljen og enda en dråpe rødvinseddik. Ha noen generøse klatter av basilikumsblandingen på toppen av suppa.

Beathe er ikke aktiv   Svar med sitat