Sv: Jamie Olivers tomatsuppe??
Kan det være denne?
"Suppe av friske tomater og paprika med knust basilikum og olivenolje"
6 porsjoner
15 modne plommetomater
3 røde paprika
ca. 7 ss extra vergine olivenolje
1 ss frisk rød chili, renset og hakket
salt og nymalt pepper
1 hvitløkbåt, finhakket
2 ss rødvinseddik, eller etter smak
6 dl hønse- eller grønnsakkraft
2 gode never frisk basilikum
Skjær et kryss i toppen av tomatene og forvell dem i kokende vann i ca 20 sekunder, eller til det er lett og flå av skinnet. Klem ut frø og saft. Grill paprikaene hele - helst til de er helt svarte, det er da du oppnår den skikkelig sødmefylte smaken. Legg paprikaene i en bolle og dekk til. Når de er kalde, flår og finhakker du dem.
Varm 2 ss av oljen i en kjele. Ha i de hakkede paprikaene og spiseskjeen med hakket chili. Dryss på en klype salt og fres på lav varme i ca 5 minutter. Ha i hakket hvitløk og fres i ytterligere 2 minutter. Grovhakk tomatene og ha dem i kjelen. Tilsett enda en klype salt og rødvinseddiken og la alle smakene smelte sammen. La det surre i ca 10 minutter. Tilsett kraften og la det trekke i 15 minutter. Smak til med salt og nymalt pepper.
Knus basilikumsbladene med en klype salt til grøt i en morter, eller kjør dem i en food processor. Rør inn resten av olivenoljen og enda en dråpe rødvinseddik. Ha noen generøse klatter av basilikumsblandingen på toppen av suppa.
|