Sv: Avokado?
Luftig Kyllingsuppe med avokado
4 porsjoner
4 kyllingbryst eller to beger ferdig strimlet kyllingkjøtt (beregn ca 100 g pr. porsjon)
1 ss smør
1 liten løk eller 2 sjalottløk, hakket
1/2 ts karripulver
1 ss hakket fersk eller 1/2 ts tørket timian
1/2 rød chili renset og finhakket
8 dl kyllingkraft (vann pluss fond eller terning)
2 dl matfløte
1 avokado
1/2 ts sukker eller fruktose
salt og pepper.
Smelt smør, fres løk myk. ha i karrikrydder, timian og chili. Fres 1 min. Ha i kraft og fløte. Småkok 5 min. Stek evt kyllingen om den ikke er ferdig stekt.
Rens avokado og kutt i terninger. Ha den i suppen og kjør med stavmikser eller food processor til suppen er glatt og luftig. smak til med sukker, pepper og salt.
Legg kjøttet i dype tallerkner, ha suppen over.
Kald avokadosuppe med grillet kylling
4 porsjoner
2 mellomstore modne avokadoer
4 dl kyllingkraft
2 ss søt chilisaus (kan sløyfes)
1/2 beger lettrømme
saften av 1/2 sitron (det synes ejg kan bli litt mye, smak deg fram)
salt og pepper
evt lit fruktose eller sukker
200 g salatkyllingkjøtt
1/2 pak sukkererter skåret i strimler
Begge oppskriftene er henter fra "GI-kokeboken for hele familien Frisk, mett og glad" Per Lauritz Lien.
Jeg har ofte kuttet ut kyllingen og sukkererter om du vil ha det litt enklere, godt det også
|