Sv: Oppdrag til Madam Mim, eller andre som liker å organisere litt
Thaikyllingsuppe
500 ml kokosmelk
250 g kyllingkjøtt
500 ml kyllingkraft/ -buljong
1 stilk sitrongress. Kuttet i 5cm lengder og deretter knust i morter. (En stilk = ca.10-15cm) (sitrongress finner du på glass i velutstyrte butikker, eller i de nevnte innvandrerbutikkene i fersk variant)
1 ss (toppet) galangal (ingefær kan fint brukes). Finhakkes (igjen- galangal finner du gjerne i innvandrerbutikker)
3 blader Kaffir Lime som rives (finraspet limeskall kan fint brukes)
2 båter hvitløk, knust i morter
1 ts salt
¼ ts malt pepper
250 g sopp, gjerne aromasopp
3 ss fiskesaus
3 ss limesaft
1 stk vårløk, finhakket
1 skudd friske korianderblader, finhakket
2 stk chili (kan sløyfes hvis man er pingle eller serverer barn) Man kan sikkert koke en hel chili med suppen litt, og fiske den opp. Serverer man voksne, skjærer man chilien i skiver.
Fremgangsmåte:
Ha 250 ml kokosmelk og kyllingen i en stor panne. Kok opp med svak varme. Ha i sitongress, galangal, kaffir lime, hvitløk, salt og pepper. Kok opp på nytt. Reduser deretter varmen til svak i ca. 15 min (til kyllingen er kokt). Rør forsiktig.
Legg til sopp. Kok i 5 min. til. Ha i resten av kokosmelk. Rør om. Til slutt puttes resten av ingridiensene oppi; fiske saus, lime saft, vårløk, koriander og chilli.
Serveres varm.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|