Sv: Glutenfri mat
Baker hansen har utrolig nok bra glutenfri mat, men jeg er usikker på om man kanskje må bestille først.
Ultra og Coop Obs selger frosne brød fra Fria. De er helt OK, og gode når de tines opp i mikro eller brødrister (De er ferdig skivet, så man tar ut det antallet skiver man trenger). På Ultra får man også kjøpt silikon-trekk til brødskivene så man kan bruke vanlig brødrister.
Glutenfri pasta er god, f.eks. Semper. Den selger de på vår lokale Rema-butikk, eller på Ultra (siden dere likevel skal dit for å kjøpe brød...). Glutenfri soyasaus er nyttig hvis man skal lage sauser, men veldig dyrt, og det er jo bare en uke så dere klarer dere sikkert uten soyasaus. På Ultra får man også kjøpt Toro posesauser med glutenfri brun og hvit saus, veldig enkelt og praktisk (Det går fint an å lage brun saus på vanlig måte med f.eks. Toro glutenfri lys melblanging, eller bruke maizena som jevning i stedet). Toro har jo også sjokoladekake og muffins som er lette og lage, og gode. En pakke med glutenfrie kanelboller fra frysedisken på Ultra er også en ekstra bonus. Det spørs jo også på alderen til gjesten!
De aller fleste restuaranter klarer å servere noe glutenfritt. Santinos (eller hva den nå het?) pastarestaurant har glutenfri pasta hvis man ber om det. Hvis man har med seg egen soyasaus, er sushirestauranter fritt vilt. 
__________________
|