Vis enkelt innlegg
Gammel 10-02-07, 17:01   #2
m^2
Bør lage seg en tittel selv
 
m^2 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 14.029
Blogginnlegg: 122
m^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Indisk buffet + dessertforslag

Raita

Raita med agurk og tomat

1/2 ts malt spisskummen
1/2 kopp yoghurt naturell
1/4 ts salt
ferskmalt pepper
1 agurk
2 tomater
1 finhakket vårløk
1ss finhakket fersk koriander

Yoghurt og krydder blandes i en bolle.
Du kan gjerne skrelle agurken og ta ut frøene om du orker, men uansett skjæres den og tomaten i små terninger. Det hele blandes god og settes kjølig til det skal serveres.
Smak til litt med krydder om du synes det blir litt lite smak.
Fra The Curry Book av Nancie McDermott

Bananraita med stekt kokosnøtt og fersk mynte

1/2 kopp revet kokosnøtt
3/4 kopp yoghurt naturell
1/4 ts salt
2 faste, modne bananer
2 ss finhakket fersk mynte

* I en tørr stekepanne over høy varme stekes revet kokosnøtt gylden (ca. 2-3 minutter), hold godt øye med det så det ikke svir seg
* Skjær bananene i terninger.
* Bland yoghurt, salt og bananer litt, ha i kokosnøtt og hakket mynte, og rør til det er godt blandet.
* La stå kjølig ca. 30minutter før servering.

Hvis raitaen blir veldig fast kan man ha i etpar ss melk. Raitaen holder seg i kjøleskap opp til 1 dag, men bør helst lages samme dag som den skal serveres fordi mynten blir "rar" og bananene blir myke. Fra The Curry Book av Nancie McDermott


Raita med agurk og mynte

250 yoghurt naturell
1/2 agurk, finhakket eller revet
en god håndfull finhakkede mynteblader
1 god dæsj salt
½-1 grønn finhakket chili (kan sløyfes)

Bland alt og la stå litt i kjøleskap før servering. Hvis du river agurken, lønner det seg å legge den på en tallerken og strø over litt salt og la den stå litt. Da renner vannet av, og agurken blir mindre vandig. Men det er ikke noe must - godt blir det uansett!

Mynte-koriander chutney
1 kvast fersk mynte
1/2-1 kvast fersk koriander
ca 1ss finmost ingefær
salt
1 grønn finhakket chili (forsiktig med denne)
salt to taste
4 ss sitronsaft
1/2 ts sukker
2 ts malt koriander
1/2 finhakket løk
1/2 kopp vann eller ananas-saft. Jeg synes også det blir godt å erstatte noe av dette med olje (ikke oliven-)
Ha det hele, unntatt vann/ananassaft/olje i kjøkkenmaskin. Kjør til jevn konsistens, og ha i det våte.

Hot onion relish

1 finhakket løk
1/ss sitronsaft
3/4 ts paprika
3/4 ts chilipulver
1/4 ts salt

Bland godt, og la stå kjølig over en time så kryddersmakene trekker godt inn i løken. Denne blir fort veldig sterk, så vær forsiktig med chilipulver.


Sist redigert av m^2 : 10-02-07 kl 18:35.
m^2 er ikke aktiv   Svar med sitat