Sv: Indisk buffet + dessertforslag
Salater
Tomat og Sitronsalat
1 pakke coctailtomater eller andre små tomater skåret i halvt (eller 4-5 vanlige tomater i skiver)
1/2 rød løk i skiver
en liten kvast koriander, finhakket
1/2 kopp finhakket peanøtter (kan sløyfes)
1/2-1 sitron i skiver
Det hele legges på en skål eller i en bolle, og blandes lett.
En dæsj salt kan gjøre godt for smaken.
Spinatsalat med mango og bacon
Dressing:
1/4 kopp balsamic eddic eller rødvinseddik
1/2 kopp fruktchutney fra glass (kjøp en mild mangochutney, og ha oppi en god slump - gjerne halve glasset - altså mer enn det står i oppskriften)
1 ss sukker
2 ts most hvitløk
2 ts currypulver (oppskrift under eller kjøp. Ikke bruk karripulver (fysjom :har testet: )
1/4 teskje salt
1/3 kopp (oliven-) olje
Salat:
ca 250g bacon
8 kopper ferske spinatblader (på øyemålet)
evt. ferske bønnespirer, evt. fersk sopp (begge disse kan egentlig med fordel sløyfes :likerikke: )
* Lag dressingen ved å blande alt unntatt olje i foodprosessor og kjøre til en jevn masse. Evt. hvis du ikke vil ha så mye oppvask, bare bland det hele i en liten bolle, det er bare godt med mangobiter i salaten.
* Stek baconen sprø, den skal være i små biter.
Bland spinatblader, mesteparten av baconet og dressing (mengde etter smak) . Dryss over litt bacon før servering. Her kan det meste gå på øyemålet - godt blir det omtrent uansett!
Oppskrift på enkelt curry-pulver (ganske mye) : 3 ss malt koriander, 2 ss malt spisskummen, 2 ts ferskmalt pepper, 2 ts malt nellik, 2 ts malt kardemomme, 2 ts malt ingefær, 1 ts malt cayennepepper, 2 ts malt turmeric (gurkemeie)
Fra the Curry Cookbook av Nancie McDermott
Appelsin- og granateplesalat
6 store appelsiner
1 stort granateple
2 ss olje
6 ss appelsinjuice
salt and ferskmalt pepper
15g mynteblader
* Skrell appelsin eller skjær av skrellet. Skjær i skiver.
* Ha appelsinskivene på fat eller i en bolle
* Skjær granateplet i to, og klem ut juicen i en skål. Etterpå tar du ut frøene og har dem oppi sammen med appelsinene.
* ha olje, appelsinjuice, salt og pepper og mynteblåder opp i skålen sammen med granateplejuicen. Bland, og ha det over appelsinene.
* Vend salaten forsiktig, pynt gjerne med en liten myntekvast.
Fra uktv/food, og denne er GOD!
Sist redigert av m^2 : 31-07-09 kl 23:41.
|