Mangois, bringebæris
Stadig mer islaging her i huset. Her om dagen fant jeg ut at jeg ville lage mangois, for de hadde sånne fine gule pakistanske mangoer på butikken, så jeg prøvde en oppskrift fra krem.no som ble veldig god - både smaken og konsistensen:
2 eggeplommer piskes til eggedosis med
40 g sukker
1 mango skrelles, skjæres vekk fra steinen, moses
3 dl kremfløte piskes til slapp krem sammen med
litt vaniljeekstrakt
Vend sammen krem og eggedosis og tilsett mangopureen. Frys i ismaskin.
I går brukte jeg samme oppskrift på å lage bringebæris, som ble nesten enda bedre. Jeg brukte 3 eggeplommer og hadde i noe mer sukker (100 g, kanskje?) og erstattet mangoen med en kurv bringebær (jeg vet ikke hvor mye som er i disse kurvene, men de er en del mindre enn jordbærkurver. 200 g?). Jeg moste bærene og presset dem gjennom en sikt for å ikke få med frøene. Isen ble veldig rosa og veldig frisk og smakfull.
__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
|