Sv: Hjemmelaget pizza - din beste oppskrift
Venter akkurat på en i ovnen nå :slafs:
Den har bunn etter oppskrift fra Andreas Viestad:
4 dl italiensk pizzamel (tipo 00)
1,5 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
litt salt
15 g gjær
Eltes lenge og vel. Holder til en stor, litt tykk bunn, eller to tynne.
Til klassisk tomatsaus bruker jeg helst italiensk polpa-tomatboks (helt finmost tomat), blandet med tomatpure, presset hvitløk, oregano og timian, samt pizzakrydder.
Men min beste pizza lager jeg med creme fraiche-saus. Den blir bare SÅÅÅÅ nydelig 
Bland omtrent et beger CF med finhakkete friske urter, presset hvitløk og gjerne litt pizzakrydder. Etter inspirasjon fra en pizzarestaurant i Barcelona har jeg også blandet i noen teskjeer trøffelpure (fås kjøpt bl.a. på Ultra i små glass). Nam-nam.
Fyllet er stort sett chorizo/pepperoni, løvtynn skinke, oliven, løk, champignon, revet mozzarella og fersk mozarella. Osten underst, ja
Jeg skal jammen prøve Isets kjøttboller neste gang, hørtes digg ut!
__________________
Jente 1997 Gutt 2005 --Den som kaster den første stein har i det minste et snev av originalitet--
|