Sv: Dessertvin
Opprinnelig lagt inn av LilleTaylor, her.
Jeg vil gjerne ha navnet på en god dessertvin. F.eks en som kan være god til en mørk og "løs" sjokoladekake med vaniljetilsatt kesam og appelsin. 
Jeg er temmelig sikker på at Mas Amiel ville passe veldig godt. 
Opprinnelig lagt inn av LilleTaylor, her.
Forresten så kunne jeg godt ha tenkt meg oppskriften på en slik mørk sjokoladekake også. 
Jeg fikk en gang en slik oppskrift fra Mim:
Fransk sjokoladekake
250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.
Kaken stekes på 175 C 30-40 min.
Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.
og på spørsmål om appelsinskallene hun hadde hatt oppå:
Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler. (jeg har ikke sånn spesiell sitrusskreller) Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.
__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
|