Vis enkelt innlegg
Gammel 19-02-07, 21:00   #1
My
Semiaktiv
 
My sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 30.488
My har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme om
Tommel opp

God oppskrift på klassisk italiensk pizza

Here it goes, dette blir 4 pizzaer (1 pizza per person):

Bunn:
3 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
1/3 pk gjær
1 ts salt
450 g mel

Blandes godt og hviler i ca 1 t.

Bak ut 4 bunner til ca 2mm tykkelse. Prikk med gaffel, ellers buler de.

Klassisk tomatsaus:
3 hakkede sjalottløk
3 hakkede hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater
2 ss hakket frisk oregano
salt/pepper

Fres løk/hvitløk i olivenolje til den er blank.
tilsett alt og kok ned til halvparten (ca en time -lenger for større porsjoner). Som du ser er denne hverken komplisert eller spesielt fancy, hemmeligheten ligger i gode råvarer, og å la den koke lenge nok.

Bunnene kan stekes i 3 min og så fryses. Steketid etter at de er fryst er ca 4 min på 250 grader. Det er ikke nødvendig å tine dem først. Legg på den osten og toppingen du liker best og sprinkle over litt god olivenolje.

Tips: Oppskriften kan mangedobles, tomatsausen fryses i porsjonsposer (ca 3 ss i hver pose) og med en stabel med bunner har man et kjapt og nydelig måltid når som helst. Man bare tar bunn og saus ut av fryseren, tiner sausen i mikroen (hvis du har), kliner den utover og legger på det du vil av topping. Hva du nå har i kjøleskapet. Stekes i fire minutter -ingen grandis slår den!

Vi har hatt skikkelige pizzaparty hvor hver enkelt får bestemme sitt eget fyll. På forhånd kutter vi opp og fyller i skåler f.eks spekeskinke, sopp, pepperonipølse, artisjokker, skinke, paprika, oliven, ansjos, ulike typer ost (mozarella, gorgonzola ...) m.m. Siden bunnene allerede er klare, og tomatsausen er klar til å smøres utover blir det ikke lenge å vente for hver når den bare skal steke i 4 minutter. De kommer ut på løpende bånd, ser skikkelig italiensk ut, og smaker ikke så langt unna heller. Alle blir svært imponerte.

Kilde: Lars Barmen

__________________
µ 05 07 07

Sist redigert av My : 19-02-07 kl 21:18.
My er ikke aktiv   Svar med sitat