Sv: Haster - marsipankake
Start med å blande alt fyllet ferdig, slik at alt er klart.
Pisk krem av ca 5-6 dl krem. Bland 1 dl inn i vaniljekremen. Bland 2 med syltetøy. Ha resten til å ha på rundt kaka. Hvis du syns det ser lite ut lager du bare litt mer.
Du deler kaka, og legger bunnen på fatet. Dynk. Legg på det fyllet som er mest fast, antagelig vaniljekremen. Legg på lag 2. Dynk igjen. Legg på det andre fyllet. Dynk toppen før du legger den på.
Så smører du krem rundt hele kaka. Trenger ikke tykt lag, men såpass at det dekker kaken sånn at mørk farge ikke skinner gjennom marsipanen.
Sett kaka kaldt mens du kjevler ut marsipanen. Jeg pleier å kjøpe ferdig utkjevlet marsipan, men det går sikkert fint å kjevle ut også.
Jeg bearbeider marsipanen med hendene litt før jeg kjevler, lager en rund klump, og bruker melis for å hindre at den fester seg. Kjevle litt og lett på, ha mer melis under, kjevle litt og lett på rundingen, mer melis. Osv. Når den er stor nok legger du den på kaka. Skjær vekk overskytende rundt kaka.
__________________
95, 99, 04
|