Vis enkelt innlegg
Gammel 16-11-10, 20:23   #8
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 59.411
Blogginnlegg: 629
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ditt beste brød

Opprinnelig lagt inn av Iset, her.

Har du lagt inn oppskriften på dette? Høres godt ut.

Nei, det har jeg ikke! :airhead:

150 g smør
50 g gjær
6 dl vann
1 ts salt
2 egg
1 ss sirup eller brunt sukker (jeg har brukt en veldig god fruktsirup, se bilde nederst)
1/2 dl linfrø
1/2 dl bokhvete eller grov sammalt hvete
4 1/2 dl grov sammalt hvete
ca 1 1/2 dl fint hvetemel
(Jeg har brukt de melene jeg har i skapet, så det blir litt forskjellig hver gang)

Smelt smøret. Bland gjær, lukent vann, salt, egg sirup og smeltet smør godt sammen. Kjørt bokhvete oglinfrø i blender slik at de blir knust (linfrøene kan beholdes hele om man ikke har noe å knuse med, men da må man bruke sammalt hvete i stedetfor bokhvete). Bland væsken med alt det tørre (det fine hvetemelet bruke man til å få perfekt konsistens, så det er ikke sikkert du trenger alt). Kna godt, og ikke ha i så mye hvetemel at deigen blir for fast.
Hev til dobbelst størrelse. Elt sammen, og del i tre emner som formes til runde brød, eller bruk brødformer om du er vant til det (jeg bruker to store former).

Etterhev til dobbel størrelse. Dryss et tynt lag mel oppå og skjær et snitt langsetter hele brødet så det ikke sprekker (jeg har droppet dette og melet, og heller smurt med litt olivenolje, det setter god smak).

Stek i midten eller nederst på 220 grader i ca 45 minutter.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat