Sv: Mine favorittoppskrifter
Osteurtefisk
Sei eller torskefilet i biter
en halv pakke frossen spinat
finhakket purre
en pakke kremost med urter
0.5 dl melk
1 terning fiskebuljong
litt timian
litt revet ost
Hiv fisk spinat og purre i ildfast form.
Varm og melk og rør inn buljong og kremost.
Hell dette over i formen og topp med litt timian og revet ost.
Inn i ovnen ca 30 min (litt avhengig av str på fiskebitene)
Serveres med ovnsbakte mandelpoteter.
Krepsehalesuppe med dill
1 boks med krepsehaler evnt 12 stk sjøkrepsehaler
1 fledd hvitløk
4 sjarlottløk, finhakket
1 ts appelsinskall
1 liten purre, finhakket
4 ss dill, finhakket
6 dl skalldyrkraft
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
creme fraiche
salt og pepper
Ha sjarlottløk og litt olje i en gryte og fres lett. Tilsett purre og appelsinskallet og rør sammen ca 1 min. Ha så over vinen og kok inn. Ha så i kraft og la koke i 5 min. Oppi med fløte og dill og la det få ett oppkok. Bruk så stavmikser. Krepsehalene varmes lett i panne sammen med hvitløk (veldig kort, hvis ikke blir de seige). La den renne av på kjøkkenpapir før du har de oppi suppen. Topp en en eller to ss creme fraiche.
Serveresmed godt brød til.
__________________
Mor til: Sjarmtrollet 04 og Minitrollet 08.
|