Sv: Godt norsk? Dokumentaren "Smaken av hund"
Opprinnelig lagt inn av Frost, her.
Jeg synes det er flott at det settes spørsmålstegn til hvordan mat produseres i norge. Folk har nok en rosenrød oppfattelse av norsk matproduksjon. Godt norsk er ikke så bra likevel?
Enda flere grunner til å velge økologiske matvarer.
Helt enig med deg, Frost. Jeg synes norske forbrukere er uendelig naive når det gjelder synet på norsk landbruk og matproduksjon.
Storproduksjon av kyllingkjøtt, grisejkøtt og storfekjøtt + melk er ikke noen feriekoloni. Kyra er møkkete og ustelte, grisene spiser av hverandre halen i ren frustrasjon og kyllingen står så tett at de knapt kan puste. Heldigvis går økologisk landbruk foran og viser vei, men økologene blir jo hele tiden bekylt for å være uproffe, romantiske hippier med katt og kaniner, som ikke ønsker effektivitet og lønnsomhet.
Dyrevelferd koster, bra fôr, nok plass og godt stell koster arbeidstid og penger. Forbrukerne må være villig til å betale for dette, slik at flere bønder kan drive slik og landbruket kan endres til et mer miljøvennlig og dyrevennlig landbruk. Videre må de store landbruksorganisasjonene og produksjonsbedriftene slutte å aktivt motarbeide de økologiske bøndene og forbrukere som etterspør dette.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|