Sv: Den beste iskaken
Denne stod i et reddbarna magasin i 2005, helt utrolig god, anbefales!
Iskake med
PHILADELPHIA 10 stykker Marengsbunn: 2 eggehviter
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft Isblanding: 2 plater gelatin
1 vaniljestang
4 egg
2 dl sukker
200 g PHILADELPHIA Original
4 dl kremfl øte Saus: 8 dl bringebær (eller andre bær)
melis lime-/sitronsaft
EN ISKAKE SOM sendt fra himmelen Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle
med varmt vann, ca. 70° C. Pisk til en tykk, blank og hvit marengs. Smør marengsmassen
jevnt utover bakepapiret og stek den ved 125° C i ca. 2 1/2 time til marengsen har stivnet,
skru varmen ned til 90° C når marengsen har stivnet utvendig.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i fem minutter. Gelatinen kan utelates – iskaken smelter da
fortere. Snitt opp vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter
i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og PHILADELPHIA til det
er luftig. Pisk fl øten i en egen bolle, og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelatinen, og
smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fl øteblandingen i gelatinen, og bland så i resten.
Stivpisk eggehvitene, og skjær dem forsiktig i fl øteblandingen. Legg marengsbunnen i en
springform. Hell blandingen over, og frys kaken i minst fi re timer. Dekk godt med plast hvis
den skal stå lenge i fryseren. Ta ut og la stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.
Imens kan du lage bærsaus. Bland 4 dl bringebær i hurtigmikser med litt melis, og spe med
litt vann. Smak til med litt presset lime eller sitron. Kaken dekoreres med bær og serveres med litt bærsaus til.
__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
|