Vis enkelt innlegg
Gammel 25-04-11, 16:23   #2
Ole Brumm
er her
 
Ole Brumm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 9.414
Blogginnlegg: 222
Ole Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de flesteOle Brumm er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Den beste iskaken

Denne stod i et reddbarna magasin i 2005, helt utrolig god, anbefales!

Iskake med
PHILADELPHIA
10 stykker
Marengsbunn:
2 eggehviter
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
Isblanding:
2 plater gelatin
1 vaniljestang
4 egg
2 dl sukker
200 g PHILADELPHIA Original
4 dl kremfl øte
Saus:
8 dl bringebær (eller andre bær)
melis
lime-/sitronsaft

EN ISKAKE SOM
sendt fra himmelen
Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle
med varmt vann, ca. 70° C. Pisk til en tykk, blank og hvit marengs. Smør marengsmassen
jevnt utover bakepapiret og stek den ved 125° C i ca. 2 1/2 time til marengsen har stivnet,
skru varmen ned til 90° C når marengsen har stivnet utvendig.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i fem minutter. Gelatinen kan utelates – iskaken smelter da
fortere. Snitt opp vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter
i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og PHILADELPHIA til det
er luftig. Pisk fl øten i en egen bolle, og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelatinen, og
smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fl øteblandingen i gelatinen, og bland så i resten.
Stivpisk eggehvitene, og skjær dem forsiktig i fl øteblandingen. Legg marengsbunnen i en
springform. Hell blandingen over, og frys kaken i minst fi re timer. Dekk godt med plast hvis
den skal stå lenge i fryseren. Ta ut og la stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.
Imens kan du lage bærsaus. Bland 4 dl bringebær i hurtigmikser med litt melis, og spe med
litt vann. Smak til med litt presset lime eller sitron. Kaken dekoreres med bær og serveres
med litt bærsaus til.

__________________
Ole Brumm
-04, -08, -11, -14
Ole Brumm er ikke aktiv   Svar med sitat