Vis enkelt innlegg
Gammel 07-03-07, 00:41   #1
Teofelia
Bedreviter
 
Teofelia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.854
Blogginnlegg: 391
Teofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme omTeofelia har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Kjøttboller, scampi og sjokolademousse fra trøndertreffet hos Teofelia

Oppskrift kjøttboller
1/2 kg biffdeig
1 egg
ca. 1 ts hel koriander (knuses)
ca. 1 ts spisskummin
(NB. Teskje som i "slik du har i skuffen". Med andre ord ikke riktig så mye som et teskjemål.)
malt chili etter smak (kan sløyfes)
salt og pepper etter smak
litt vann, slik at deigen blir passe myk å trille ut

Trill ut til små kuler (Ca. IKEA-kjøttbollestørrelse) og rull i mel. (Bare en liten mengde: rull for eksempel kulene med mel i hånden.)
Stekes i rikelig med olivenolje, ikke på sterk varme. (Brunes først og settes under lokk for videre steking på middels temp.)

Scampi i tandoori-krydder
1 kg rå, frosne scampi

1 stort beger (1/2 liter?) yoghurt naturell
2-3 ss garam masala-krydder (blandes i yoghurten)
ca. 1 ss tandoori masala-krydder (blandes i yoghurten)
saften fra en sitron (blandes i yoghurten)

Bland alt krydderet og sitronen i yoghurten. Hell tinte scampi i en plastpose. Tøm yoghurten i posen og bland godt slik at alle scampiene er godt dekket av yoghurt. La ligge i kjøleskap 2-3 timer (jo lenger, jo mer smak).

Fordel scampiene utover i en langpanne, godt smurt med olivenolje. (Tøm alt innholdet fra posen i langpanna.) Stekes på høyeste temp. i stekeovnen (helst grill) til de er ferdige. Tar 3-10 minutter, så de bør sjekkes ofte.

Sjokolademousse (sjokkoladeelg )
Til 6 porsjoner

4 eggeplommer
1 dl melis
200 g kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
1 knivsodd salt
4 ss. likør evt. juice

Pisk eggedosis av eggeplommene og melisen. Tilsett sjokolade smeltet på lav varme i kaffe. Rør forsiktig inn pisket kremfløte og eggehviter som er pisket stive med en knivsodd salt. Smak til med likør, som vendes forsiktig inn i blandingen. Anrett moussen på et fat eller i posjonsskåler. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Teofelia er ikke aktiv   Svar med sitat