Sv: Kake som kan spises med en gang?
Denne eplekaka er kjempegod.
Lettvint eplekake 1 porsjon
125 g smør,
125 g sukker,
2 egg,
125 g hvetemel,
2 ts bakepulver,
litt revet sitronskall,
4-6 epler eller grov eplemos,
sukker,
kanel,
hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE:
1 porsjon gir ca 12 stykker
Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett eggene og ha i det tørre og sitronskall. Fordel røren i en godt smurt form. Skrell eplene og del i tynne båter. Stikk disse ned i deigen. Dryss over sukker, kanel og gjerne hakkede mandler. Stek kaken ved 180 C i ca. 30 minutter. Lager du små eplekaker, trenger de kortere steketid.
Sitronskallet gjør den bare så god. Denne bør definitivt prøves. Kjempeenkel.
__________________
The deadline for complaints was yesterday
vinterbolle jan 2007
sommerbolle juni 2010
minibolle mai 2012
|