Vis enkelt innlegg
Gammel 12-06-11, 21:51   #5
emma71
utfordrer ikke
 
emma71 sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Follo
Innlegg: 688
emma71 er populæremma71 er populæremma71 er populær
Standard

Sv: Kyllingkjøttboller?

Jeg pleier å lage kjøttboller med spisskummin og garam masala i, veldig godt!

Kjøttboller med spisskummin
Ingredienser:
Smør eller olje til steking
500 gram kyllingkjøttdeig
2 ss strøbrød
1/2 dl vann eller melk
1-2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1/2 løk, revet
1 ss spisskummin
1 ts garam masala
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1/2 ts sitron
En neve frisk koriander, finhakket
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Bland vann og strøbrød i en liten bolle slik at det blir helt oppbløtt. Hakk hvitløk og riv løk, finhakk korianderen. Bland kjøttet med alle krydderne, løk, hvitløk og sitron og bland godt. Tilsett vann og strøbrød, bland godt igjen, og smak til med salt og pepper. (Det er ofte vanlig å starte med salt og blande så kjøttmassen blir seig, men jeg prøver å bruke minst mulig salt pga barna.)
Form kjøttboller med fuktige hender i den størrelsen du ønsker. Stek bollene raskt på alle sider i godt varm panne, ha de ferdigstekte over på en tallerken til alle bollene er stekt. Skru deretter varmen ned, legg alle kjøttbollene tilbake i pannen, hell på ca. 1 dl vann og damp bollene til de er gjennomstekte, men ikke så lenge at de blir harde.

Serveres med pasta, nudler eller ris, og grønnsaker av eget valg. Jeg har ofte paprika, minimais og cashewnøtter til, stekt raskt i samme panne som kjøttbollene og krydret med litt ekstra spisskummin. Gjerne litt ekstra frisk koriander på toppen.

__________________
Mamma til storebror, født jan 06 og lillesøster, født april 09.
emma71 er ikke aktiv   Svar med sitat