Sv: Kjøttboller, scampi og sjokolademousse fra trøndertreffet hos Teofelia
Her er link til oppskriften på sausen. 
Og her er oppskriften:
CRAIGS BARBECUESAUS
Craig lager den beste barbecuesausen jeg har vært borti. En god Oklahoma-variant på barbecuesaus er alltid tomatbasert, og har en sterkt krydret, sursøt smak. I noen barbecuesauser dukker det opp cola eller andre søtningsmidler. Her er det eplemos som gir den friske sødmen. Her gir chipotle-chilien litt god, sterk røyksmak. Får du ikke tak i chipotle-chili, bruk chilipulver eller røde chili.
Kan også brukes til pølser, burgere og grillet fisk.
Oppskriften er hentet fra Craigs bok «Far lukter svidd».
2 ss olje
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
2 bokser tomater, med saften
1 dl sider-eddik
2 dl eplemos
1 ss Dijon-sennep
1/2 ss Worcestershire-saus
2 ss brunt sukker
1/2 ss paprikapulver
1-2 chipotle-chili fra boks
1 ss salt
2 ts kvernet svart pepper
Stek løken i oljen i ei gryte til den blir myk. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Reduser varmen til sausen så vidt småkoker og kok videre i om lag 1= time, til sausen begynner å tykne. Mos sausen i en foodprocessor for å få en fin konsistens. Tilsett litt vann hvis nødvendig.
|