Sv: Billig mat til mange.
Du kan jo ta en harrytur og kjøpe Kassler (røkt skinke). Denne skjærer du i skiver og legger i langpanne sammen med en/to finsnittet purre og champingon om dere liker det. Over dette har du en saus som du lager av creme fraiche, tomatpurè, litt vann og krydder etter smak og behag. Det skal være rikelig med saus. Du kan eventuelt også ha over litt ost til gratinering, men det blir i grunnen like godt uten. Stekes i ovn til maten er gjennomvarm (eventuelt steker du Kassleren på forhånd om den er rå).
Dette serverer du med kokt ris og grønn salat. Det er supergodt og faller i smak hos alle. Du kan eventuelt bruke flere slag kjøttyper. Kassler og kyllingfilet er veldig godt sammen i denne retten. Bruker du ferdig stekt Kassler, må du også steke kyllingfileten først. Ellers hiver du alt rått i langpannen, steker det til det er gjennomstekt og har på sausen de siste 20 minuttene.
Retten er forøvrig tysk og kalles Piratenkassler der. Du finner helt sikkert mange varianter av denne oppskriften om du googler (og kan lese tysk).
|