Sv: Din beste oppskrift på pai!
Kuli-pai
Antall porsjoner: 4-6 personer (stor paiform)
Ingredienser:
Paibunn:
100 gram smør/margarin
150 gram mel
75 gram revet Jarlsberg-ost
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
1 middels stor purre
200 gram kokt skinke (smårettskinke)
200 gram ost i terninger
1 krm pepper
2 ts tørkete krydderurter
3 hvitløksbåter
6 egg
2 dl craime fraiche
1 dl vann
litt salt
Fremgangsmåte:
Forstek paibunnen ved 200 grader i ca. 10 min. Stekden fylte paien ved 175 grader i ca 45 min. på nederste rille.
Smuldre vann og mel. Bland i revet ost og vann og lag en jevn deig. Kjevles ut og dekk bunn og sidene i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel.
Vask og snitt opp purren. Skjær ost i terninger. Visp sammen egg, craime fraiche og vann. Bland i presset hvitløk, krydderurter og litt salt. Fordel fyllet + smårettskinken i paiformen. Hell over eggeblandingen.
|