Vis enkelt innlegg
Gammel 30-09-11, 11:23   #44
kjerstisin
Aktiv
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Ungarn
Innlegg: 227
kjerstisin er litt kul
Standard

Sv: BLÆH ... Brødbaking

Hvis du syntes det blir smuldrete med havregryn er et tips å ha havregryn og væske oppi først så den får svellet litt før du har i resten, må da evnt bruke litt ekstra væske.

Min brødoppskrift er jeg veødig fornøyd med og ikke plaget med smuldring:

1,5 l lunkent vann
1 kg grovmel (etter ønske)
2-3 dl havregryn
1 dl linfrø
1-2 dl solsikkekjerner
Litt sesamfrø
Hvetemel
1 pk tørrgjær
1 dl olje
1 ts salt
1 ss sirup

La alt kjøre i kjøkkenmaskin i ca 10 min
Hev i ca 45 min
Elt lett og fordel i tre papirkledde brødformer.
Etterhev ca 45 min
Sett ovnen på 250 grader, når brødene skal inn skru ned til 200 grader. Kast inn en kopp vann i bunnen av ovnen når brødene er satt inn
Stek brødene på midterste rille i ca 50-60 min
Avkjøl på rist under håndkle (fukter du hådkle blir ikke skorpa så hard)

__________________
Leder av monsterfabrikken, bestående av to store fire små en hund og x-antall hybelkaniner....
kjerstisin er ikke aktiv   Svar med sitat