Sv: Lammerulle
Tørking i seks uker, da rekker du det ikke til jul nei.
Det har jeg aldri tenkt på å gjøre med det kokte pålegget. Det har nok med det man er vant til, mine foreldre laget fårerull og syltaflesk (før i tiden gjorde mamma det også sånn at hun saltet først, kokte etterpå, og så var vi spent på om det var passe salt. Men så kom hun over noe i en av disse brosjyrene fra opplysningskontoet for kjøtt om julemat, og byttet rekkefølge.) også tørker de lammelår, altså lager fenalår.
Vi er aldri hjemme i julen, så jeg nøyer meg med å lage et pålegg, og da ikke fenalår, men et av disse jeg koker og presser og salter. Så spiser vi det i adventstiden. Men jul blir det uansett, ettersom det ikke er vi som står for det. (Men fenalår blir det bare annethvert år, for jeg vil ha et hjemmetørket lår, ikke ferdige skiver i en pakke fra gilde, det smaker ikke i nærheten av noe som betyr jul for meg)
Men jeg kjenner at tennene løper i vann her, jeg som hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle spise kveldsmat fordi det er blitt så sent. Gleder meg til jul!
__________________
Storebror, aug -08 og Mellomsøster feb -11 og lillesøster des -15
|