Ribbe i ovnen som lukter rart - kan den spises? (Haster)
Kjøpte tynnribbe til 50% avslag for 3 uker siden fordi den gikk ut på dato dagen etter. Puttet den i fryseboksen (-18 grader) med det samme og tok den opp til tining i kjøleskapet for snart 2 døgn siden. Rutet den og satte den inn med salt og pepper i går kveld, og da var den sikkert akkurat tint opp for det var fortsatt litt "issaus" på svorsiden. Kjente ingen lukt av den i går. Krydret den og la den i langpanne med aluminiumsfolie i kjøleskapet til i dag, og har nå hatt den i ovnen i 1 t og 40 min. Problemet er at det lukter litt promp, og ikke vanlig god ribbelukt. Litt sånn fotsvettelukt. Føler den har avtatt litt og mer erstattet av vanlig "steker ribbe-lukt", men har aldri opplevd slik lukt fra ribba før. Er den dårlig da eller er det fortsatt lov å håpe at den er god så snart den er ferdig i ovnen? (Tenkte om det kanskje var slik tine-lukt..?)
Må bare vite om jeg må lage en annen middag i stedet.
|