Vis enkelt innlegg
Gammel 27-12-11, 12:07   #1
vixen
Bør lage seg en tittel selv
 
vixen sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 8.811
Blogginnlegg: 8
vixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de flestevixen er kulere enn de fleste
Standard

Min første kalkun er i ovnen - litt råd på veien

Jeg har lest den store kalkun-tråden til øyet ble stort og vått. Veldig mange gode råd der altså, men gikk meg nesten litt vill i alle rådene.
Tenkte at jeg kunne si litt om hva jeg har gjort og hva jeg har tenkt, og om det er noen erfarne kalkun-lagere der ute så ser at jeg gjør bommerter så skrik ut!

Den ble penslet med smør, salt, pepper og litt portvin.

Inni fuglen ligger det løk, epler, dadler, fiken og smør.

I langpanna ligger resten av smør/portvinsblandingen, tre dl buljongkraft, løk og hvitløk.

Har forstått det slik at den skal pensles ofte. Hver halvtime holder?
Bruker dere da av krafta som ligger i langpanna eller lager ny?

I pakken til kalkunen står det 40 min pr kg på 160 grader. Kalkunen er litt over seks kg. Den er dog uten sånn termometer som popper ut.

Tenkte å servere med den stuffingen med loff og bacon i tillegg til rosenkål, poteter og saus. Noe som mangler?

Hvordan lager jeg best mulig rosenkål? Har fersk i kjøleskapet.

Spennende!

vixen er ikke aktiv   Svar med sitat