Pavlova - hva gjør jeg galt?
Hele familien er glad i pavlova, og nå har jeg en i ovnen som vi skal ha med på nyttårsfest i morgen. Jeg lagde en til julaften også.
Den smaker alltid nydelig og forsvinner fort, men det er to ting med kaka som frustrerer meg: Marengsen, som er knallstiv og høy før jeg steker den, blir mye flatere underveis i stekeprosessen (altså mens den fortsatt står i ovnen). Jeg er nøye på å følge oppskrift, passe på å ikke slå vispen i bollekanten når jeg er ferdig, er forsiktig når jeg legger marengsen på bakepapiret, åpner ikke ovnsdøren underveis osv. Hvorfor skjer dette??
Jeg opplever også at stivpisket krem som blandes med vaniljekrem blir bløtere i konsistens når de blandes. Dermed flyter dette lett utenfor kaka, og det hele ser mer grafsete ut enn jeg vil. Jeg liker pene kaker Er det noe med vaniljekremen som løser opp kremen? Hjelper det å legge vaniljekrem og krem som to lag, mon tro? ( Fyll legges alltid på rett før servering)
__________________
1999 2001 2004
Never underestimate the strength of a woman who runs 26,2 miles for fun.
|