Sv: Den store forrettråden
Jeg kom på denne suppen da en nesten tilsvarende ble postet i stavmiksertråden. Jeg serverte den en nyttårsaften med champagne til. Oppskriften er fra Andreas Viestad:
Ertesuppe med champagne:
Forrett til 4 personer
Finhakk 1 løk og 1 fedd hvitløk, varm 1 ss smør i en stekepanne og stek dette til det blir blankt sammen med et laubærblad (ca 5 min). Hell over 6 dl kylling- eller kalvekraft (fond fra flaske eller kartong sammen med vann funker fint) og kok opp. Ha i en halv liter frosne (eller ferske, men ikke fra boks) grønne erter og 1/2 ts karri (eller ha i karrien sammen med løken) og kok til ferdig, ca 8 min. Mos med stavmikser til en jevn og luftig suppe. Hell i tallerkner og ha i en spiseskje pisket kremfløte før du serverer. Etter at du har servert, ha et halvt glass champagne i hver porsjon. Spis! Suppen blir nydelig irrgrønn, men må lages rett før servering da den kan miste fargen relativt raskt.
Det er mulig denne ikke kan regnes som en hverdags-forrett, men det kommer jo an på hvor glad man er i champagne. 
|