Sv: "Stavmikser"-oppskrifter ønskes!
Pesto!
Min er i følge de fleste jeg har servert den til den beste de har smakt,
men jeg slumser den bare sammen etter smak fra gang til gang, så prøv deg fram etter hva du liker.
2-4-6 fedd hvitløk etter størrelse og smak&behag
20-30-40 blader fersk basilikum
2 dl olje - eller mer, eller mindre.
Minst 2 dl parmesan, raspa på det nest groveste på rivjernet så det blir litt konsistens
En hel pose pinjekjerner - rist dem først om du gidder der og da
Salt og pepper etter smak.
Mitt beste pestotriks er å ikke spare på godsakene, og dermed lage den tykk og god med mye hvitløk og parmesan. Og ha GOD olje, men billigere går fint bare den er extra virgin.
Denne pestoen smaker himmelsk til pasta servert med cherrytomat og parmaskinke som er vendt noen ganger i panna, pluss ruccola.
__________________
Batman januar 2004.
Bulldosern mai 2009
Frøken Bollefjes november 2011
|