Vis enkelt innlegg
Gammel 06-03-12, 15:22   #2
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.213
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Oppskrift på ditt beste knekkebrød

Jeg har brukt to oppskrifter som jeg liker godt. Det ene blir veldig lett og sprøtt, og det andre litt tynge og hardere.

Lett og sprøtt:
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl knuste linfrø
2,5 dl kruskakli
1 dl lettkokte havregryn
litt hakkede pekannøtter
litt salatblanding (pinjekjerner og gresskarkjerner)
0,5 ts salt
2 ss olivenolje
5-6 dl vann

Spre utover et bakepapir så tynt du kan, og stek på 155 grader varmluft i ca 70 minutter.

litt tykkere og hardt:
4 dl grovt sammalt rug eller hvete (eller 2 1/2 dl hakket mandler+ nøtter + 1 1/2 dl
grovt rugmel. Varier etter hva du har i skapet)
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner eller gresskarfrø
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø (knust eller hele. Knuste får man mer næring ut av)
1 ts salt
ca. 3 ss olivenolje
7 dl vann

Rør sammen alle ingredienser. Smør utover med slikkepott så jevnt og tynt (men det må henge sammen) du kan på bakepapir som ligger på stekebrett (dette blir 3 brett). Lag passe bitstørrelse med en kniv eller pizza-hjul.

De første gangene fulgte jeg oppskriften, og syntes knekkebrødene ble litt tykke selv om jeg smurte deigen utover tre plater. Sist tok jeg litt mindre av alle ingredienser. Det ble bra, syntes jeg.

Dryss ev. litt grovsalt over
Fordel de tre stekebrettene i ovnen
155 grader varmluft i 70 minutter
Bytt plass på brettene et par ganger underveis.

La ligge flatt, gjerne på papiret på en rist til de har blitt avkjølt. Oppbevares i treboks eller
metallkakeboks (ikke plast, da blir det lett mykt)

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat