Sv: Oppskrift på ditt beste knekkebrød
Jeg har brukt to oppskrifter som jeg liker godt. Det ene blir veldig lett og sprøtt, og det andre litt tynge og hardere.
Lett og sprøtt:
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl knuste linfrø
2,5 dl kruskakli
1 dl lettkokte havregryn
litt hakkede pekannøtter
litt salatblanding (pinjekjerner og gresskarkjerner)
0,5 ts salt
2 ss olivenolje
5-6 dl vann
Spre utover et bakepapir så tynt du kan, og stek på 155 grader varmluft i ca 70 minutter.
litt tykkere og hardt:
4 dl grovt sammalt rug eller hvete (eller 2 1/2 dl hakket mandler+ nøtter + 1 1/2 dl
grovt rugmel. Varier etter hva du har i skapet)
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner eller gresskarfrø
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø (knust eller hele. Knuste får man mer næring ut av)
1 ts salt
ca. 3 ss olivenolje
7 dl vann
Rør sammen alle ingredienser. Smør utover med slikkepott så jevnt og tynt (men det må henge sammen) du kan på bakepapir som ligger på stekebrett (dette blir 3 brett). Lag passe bitstørrelse med en kniv eller pizza-hjul.
De første gangene fulgte jeg oppskriften, og syntes knekkebrødene ble litt tykke selv om jeg smurte deigen utover tre plater. Sist tok jeg litt mindre av alle ingredienser. Det ble bra, syntes jeg.
Dryss ev. litt grovsalt over
Fordel de tre stekebrettene i ovnen
155 grader varmluft i 70 minutter
Bytt plass på brettene et par ganger underveis.
La ligge flatt, gjerne på papiret på en rist til de har blitt avkjølt. Oppbevares i treboks eller
metallkakeboks (ikke plast, da blir det lett mykt)
__________________
|