Tråd: Påskelam
Vis enkelt innlegg
Gammel 03-04-12, 22:48   #5
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Påskelam

Tina-versjonen er den jeg bruker:

Jeg pleier å steke på svak varme, da blir det saftig og fint. Foretrekker å bene ut lammesteken, siden det da går litt fortere. Steketermometer er et must, og det skal gå til sånn ca 70 C. NB! La steken hvile, ikke finn på tullete ting som å pakke den inn i folie etc. Den bør hvile minst et kvarter før du skjærer i den. Gjerne mer. (Varmen trekker innover og saften utover = mørt kjøtt)

Du finner en kjempegod versjon i Tina-boken Mat (den første) og der er også en trinn-for-trinn-beskrivelse av utbening.

Jeg fyller som Tina lammelåret med rosmarin og timian og hvitløk.

Jeg lager saus av smeltet smør og litt hvetemel, som jeg sper med kraften fra stekingen, samt litt hakket grønt og kanskje litt portvin. Jeg koker også kraft på bena som jeg skjærer ut. De gratinerte potetene steker jeg mens lammet hviler.

Jeg kan absolutt anbefale å glasere gulrøtter og dampe noen grønne grønnsaker til, brokkoli, aspargesbønner etc er deilig.

Utbeining ser du her:

http://www.matprat.no/sesonger/lamme...g-av-lammelar/

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat