Sv: Oppskrift på lys kake?
Jeg har laget karamellkake i wiltonform, men jeg husker ikke helt hvor stor porsjon jeg laget. Denne er til langpanne:
Rør tykk eggedosis av 6 egg, 6 dl hvitt sukker og 3 dl brunt sukker. Du kan bruke alle typer brunt sukker så lenge det ikke er for grovkornet. Dansukker sitt ”brunt sukker”, sånn som blir steinhardt 24 sekunder etter at du åpnet posen, kan også brukes selv om det strengt tatt ikke er brunt sukker men hvitt sukker med sirup. Smelt 450 g smør og avkjøl litt, og hell i under omrøring. Bland 11,5 dl hvetemel, 2 ss vaniljesukker og 2 ss bakepulver, og ha i vekslesvis med 4 dl melk. Ha i 0,75 dl karamellsaus (sånn lysebrun plastflaske, vet du). Ha i smurt/papirkledd langpanne, og stek ved 175 grader til den er tørr på prøvepinne. Begynn å stikke etter 30 min.
__________________
2001&2005
|