Vis enkelt innlegg
Gammel 16-04-12, 18:21   #2
Mira
Bør lage seg en tittel selv
 
Mira sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2007
Hvor: Trondheim
Innlegg: 1.698
Mira er populærMira er populærMira er populærMira er populærMira er populær
Standard

Sv: Steketid på ferdige blandinger

Tilberedning i ovn:
Tøm posens innhold i bakebollen. Hold igjen litt mel til forming av deigen. Tilsett gjær og 5,5 dl lunkent vann. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd. Juster til passe deig.

Tips: Fersk gjær må røres ut i lunkent vann før den tilsettes.

Du kan forheve deigen i 30 min, men dette er ikke avgjørende for ett godt bakeresultat. Del deigen i 2 og form disse til brød som du legger ned i 2 smurte former. La deigen heve under et klede eller plast i 45-60 min, eller til dobbel størrelse.

Stek brødene ved 200 °C nederst i ovnen i 40-45 min avhengig av ovn. Avkjøl brødene på rist.

Tips: Ønsker du sprø skorpe kan du pensle toppen av brødet med vann før steking.

Mira er ikke aktiv   Svar med sitat