Sv: Blande tørrgjær og fersk gjær?
Dette er Ramses sine utrolig gode boller:
Mener dere at jeg klarer meg med 50 gr gjær til denne deigen?
Sitat:
200 gram margarin
10 dl melk
2 poser tørr gjær
22 dl hvetemel
2 dl sukker
4 teskje kardemomme (bedre med for mye enn for lite)
En smala rosiner (om ønskelig)
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 250 grader.
2. Smelt margarinen.
3. Tilsett melk og varm til 37 grader.
4. Tøm gjæren i bakebollen og hell margarin- og melkeblandingen over. Rør til gjæren er løst opp.
5. Tilsett hvetemel, sukker og kardemomme og rør/kna alt sammen til en fast deig.
6. La deigen hvile i 10 min.
7. Rull så deigen til en pølse og del den opp i 30 boller (+/-). (Om deigen er veldig bløt pøser du bare på litt ekstra mel i det du ruller).
8. Rull bollene til boller, ja, og legg bollene på et brett.
9. Hev til de er dobbel str.
10. Pensle bollene med egg.
11. Putt bollene i ovnen på midterste rille og stek i 10-13 minutter.
__________________
<<< When nothing goes right - go left >>>
|