Vis enkelt innlegg
Gammel 14-08-12, 10:49   #10
Nera
Pandemonium
 
Nera sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2008
Innlegg: 7.111
Nera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner tilNera er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Kaldheving av deig til grovbrød

Jeg hever i kjøleskap, gjerne over natten, og så etterheves brødene på benken til de er passe høye til å stekes. Jeg legger i bløt frø og det groveste kornet i kokende vann, og lar det stå i endel timer før jeg lager deigen. Resten av deigvæsken er også kald; til sammen bruker jeg nok 1,6 liter vann/syrnet melk, litt salt og sukker/sirup, 1/4 pk gjær (eller litt mindre), 5 dl grovt/frø, 4 dl fin sammalt (e.l.), og så ca 2 l eller litt mindre av fullkornhvetemel og siktet hvetemel. Dette gir fire store brød.

Jeg tror jeg har lagt ut fullstendig oppskrift et sted i forumet. For tiden er jeg begeistret for grov og fin sammalt rug, linfrø og gresskarkjerner, samt to medium store poteter som jeg grovriver og blander i kornblandingen som legges i bløt.

__________________
There's a fine line between wrong and visionary. Unfortunately, you have to be a visionary to see it.
2009 2012
Nera er ikke aktiv   Svar med sitat