Vis enkelt innlegg
Gammel 14-08-12, 11:25   #11
Ruslebiffen
biffvase
 
Ruslebiffen sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
Ruslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kaldheving av deig til grovbrød

Mengdeforholdene ser ikke helt ulike ut det jeg bruker:

1,7 l vann
3 dl appelsinjuice
Ca 5 dl korn/frø (hvete helkorn, linfrø, solsikke)
4-5 dl hvetekim + kruskakli
1,2 l sammalt rug + hvete (grov)
0,5-1 ts tørrgjær
salt

Fullkornshvetemel + hvetemel tilsettes til passe konsistens, akkurat nok til at deigen samler seg godt, men fortsatt er bløt. Jeg aner faktisk ikke hvor mye. Korn, frø, kli og kim legges i bløt i kokende vann og får kose seg i noen timer.

Men potet, altså? Det har jeg ikke testet ut. Gjør potet brødene saftigere? Jeg husker moren min bakte sjokoladekake med potet i en gang, det ble en utrolig saftig kake.

__________________
2010 2012
Ruslebiffen er ikke aktiv   Svar med sitat