Sv: Hvilken søt gjærbakst synes du er aller, aller best?
Ja, den er dypt hemmelig. Men jeg kan dele den hemmeligheten med deg om du lover å ikke si det til noen? Jeg vet ikke om noen liker kanelsnurrer en gang, men ingen andre må få vite det i hvert fall.
125 gram smør eller 1 dl olje - bruk gjerne rapsolje.
5 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1 ts Kardemomme
4 dl Hvetemel
5 dl Sammalt hvete fin
4 dl Havremel
Jeg hadde ikke havremel nå, men brukte havregryn som jeg knuste med stavmixer. Det funker fint.
I tillegg så hadde jeg i litt Kruskakli for å få opp fiberinnholdet litt.
Fyll
Smør (Jeg brukte Vita Hjertego)
Sukker (Jeg bruker brunt sukker)
Kanel
Bland det tørre, og ha i væsken. Elt i kjøkkenmaskin 5 min. Deigen skal være slik at den såvidt slipper bollen.
Hev i minst 1 time.
Del deigen i to, og trill en pølse, som du så kjevler ut til et rektangel.
Smør på smøret, strø på sukker og kanel, og brett tre ganger.
Skjær strimler, som tvinnes lett, før de knytes. Sett på bakepapirkledd plate.
Etterhev minst 30 min.
Stek på 220 grader i ca. 10 min. Følg med, for alle ovner er forskjellige.
|