Sv: [Avsporing] Kjøttdeig
Vi spiser kjøttdeigbasert mat mellom 4 og 5 dager i uka tenker jeg.
Mye fordi vi tar hele dyr (men partert og delt opp i steker/fileter og kjøddeig)
i retur fra slakteriet og må derfor spise opp alt sammen før vi bestiller nytt.
At kjøttdeig skal være usundt synes jeg er rart.
Det skal være ganske strenge regler for hva som skal oppi. Og det er kun tilsatt salt og vann.
Sitat:
Kjøttdeig er den vanligste formen for kvernet kjøtt. Kjøttdeig skal kun fremstilles av storfekjøtt og fett av storfe. Kjøttdeig har normalt 14 % fett. Kjøttdeig er selvskrevet til kjøttkaker og hamburgere.
Når kjøttdeigen hakkes tilsettes isvann for å kjøle den ned. For at deigen skal bli lettere å spe til kjøttkaker og liknende, tilsettes inntil 1% salt. Kjøttdeig selges både med og uten vann og salt
Og karbonade deig
Sitat:
Karbonadedeig skal være fremstilt av storfekjøtt renskåret for synlig fett og sener. Maksimalt 6 % fett.
Karbonadedeig er egnet til de fleste sorter kjøttdeigretter hvor man ønsker mindre fett. Men til kjøttkaker er karbonadedeig i magreste laget.
__________________
F-I-R-E
Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|