Sv: Kastanjer
Artikkel om kastanjer
Fjerning av skallet
Kastanjer får du kjøpt i løs vekt med det brune skallet på. Skjær et kryss i den spisse delen av dem. Legg dem i en ildfast form med krysset opp. Bak dem i ovnen ved 200ºC i ca.30 minutter. Da åpner de seg i toppen. Hvis det er helt umulig å få av skallet, la dem stå litt til eller ta dem ut og legg et kjøkkenhåndkle over i 10-15 minutter. Server dem med skallet på – jobben med å ta av skallet får folk ta selv. Sett frem salt og godt smør som hver og en dypper de varme nøttekjernene i.
De kan også kokes (husk å skjære kryss) og blandes med loffsmuler av et par loffskiver, merian, salt, pepper, 1-2 dl kraft, salt og pepper og brukes som stuffing i gås eller kalkun. Da trenger du ca 700 g kastanjer.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|