Sv: Irmas kokebok (med bilder)
Sommerdagsbuffét mini
Oppskriftene er beregnet på mange. Vi er bare to voksne og et barn, og var vel nede i underkant av 1/4-oppskrifter. Stor suksess, nydelig mat! 
Potetsalat
8 porsjoner
2 kg nypoteter
3-4 rødløk
½ slangeagurk
½ dl finhakket persille
3 ss kapersfrukter
Dressing
1 dl olje
4 ss hvitvinseddik
4 ss vann
4 ts fransk sennep (dijon)
salt og svart pepper
Pynt
Persilleblader
Evt ruccolasalat - Skrubb potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og avkjøl. Del dem i to eller fire.
- Rens rødløken, del den i to og skjær tynne skiver. Skjær agurken i små terninger.
- Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.
- Pisk sammen ingrediensene til dressingen, gjerne med mikser, og vend den ned i salaten. Pynt med persille og evt litt ruccola.
Teriyakimarinert roastbiff m/ frisk ingefær
8 porsjoner
700 g roastbiff i tynne skiver
2 dl teriyakimarinade
4 ts sesamolje
1 ss revet frisk ingefær
salt og pepper
1 oransje paprika
1 bunt gressløk (kan sløyfes)- Bland teriyakimarinade, sesamolje og revet ingefær og smak til med salt og pepper.
- Rens vårløken og skjær den i skrå skiver. Rens paprikaen og skjær den i små terninger. Klipp eventuelt gressløken i små biter.
- Legg roastbiffskivene pent opp på fat, dryss på vårløk, paprika og gressløk. Drypp over marinaden med skje.
Røkt kalkunbryst med olivenrøre
8 porsjoner
Ca. 700 g røkt kalkunkjøtt i tynne skiver
Olivenrøre
4 dl grønne oliven uten stein, grovhakked
3 fedd hvitløk, grovhakkede
1 dl olivenolje
1 potte frisk timian
salt
Pynt
10-15 cherrytomater
timiankvaster- Legg kjøttskivene pent opp på serveringsfatet.
- Ha oliven, renset hvitløk og olivenolje i hurtighakkeren og kjør sammen til en jevn røre.
- Smak til med en neve timianblader og salt.
- Legg olivenrøren i klatter utover kjøttskivene. Pynt med delte cherrytomater og timian.
Brød fylt med urter, mozarella og tomat
2 brød
5 dl melk
pakke gjær, fersk eller tørr
75 g smør eller margarin
2 ts salt
2 ts honning eller sukker
ca 13 dl hvetemel
Fyll
100 g skiver av parmaskinke, spekeskinke, kokt skinke eller salami
2 mozarellaoster a 125 g i skiver
3-4 tomater eller 2 beger cherrytomater i skiver
½ dl finhakkede blandede urter, f.eks basilikum, flatbladet persille, oregano og timian
saltflak- Varm opp melken til ca 37 grader.
- Smuldre opp fersk gjær eller bland tørr gjær med litt av melet i en stor bolle. Tilsett melken og rør til deigen er oppløst.
- Smelt smøret, avkjøl til lunkent og ha det i deigvæsken. Tilsett salt og honning. Rør inn melet, litt om gangen, til en passe fast deig. Kna den smidig.
- La deigen heve i tildekket bolle i ca 45 minutter.
- Ta opp deigen på et lett melet bakebord og del den i to emner.
- Kjevle ut hvert deigemne til en ½ cm tykk deigleiv.
- Legg på skinke i strimler, mozarella i skiver og tomatskiver. Dryss på urter.
- Rull sammen deigen som en rullekake fra en av langsidene. Form rullene til et brød og legg dem på bakepapirkledd bakeplate. La dem heve under klede i ca 20 minutter. Sett stekeovnen på 250 grader.
- Snitt brødene og dryss på litt salt. Sett platen i nedre del av stekeovnen. Stek i 10 minutter. Demp stekeovnsteperaturen til 200 grader og stek brødene videre i 25 minutter. Avkjøl brødene på rist under klede. Pynt med ferske urter ved servering.
Vi glemte dessverre å putte tomater inni det første brødet, slik så det ut uten tomat:
Med tomat:

__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
Sist redigert av Irma : 14-04-07 kl 18:43.
|