Vis enkelt innlegg
Gammel 05-12-12, 23:02   #1
Tåtti
klossemajor
 
Tåtti sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Æ ser Stjørdal'n
Innlegg: 2.751
Tåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de flesteTåtti er kulere enn de fleste
Standard

[2012] 6. desember: Tre små (jule)griser

Mr. Kwanzaanissen gjorde et skjebnesvangert valg da han bestemte seg for entreprenør til å gjenoppbygge de ødelagte husene etter orkanen. Vel var Pig Little & Bros kjent for å være billige og bruke naturvennlige og resirkulerte materialer, men byggverkene deres kunne neppe beskrives som særlig motstandsdyktige mot ytre krefter.

Og i skyggene lurte en sinna fugl …

---

Du trenger:
Marsipan, grønn konditorfarge, kokesjokolade, en liten pinne (tannpirker/grillspyd/noe spikket fra skogen)

eller

Tre vattkuler, tre tegnestifter, grønn maling og pensel eller grønn tusj, svart tusj

og

En youghurtboks type go'morgen
Et viskelær ca 30x15x10mm
Tre doruller
Vanlig hvitt papir
Tusj i julete eller andre farger
Litt glorete papir fra en julekatalog eller lignende
Blyant
Passer (eller en liten asjett/stort krus eller annet som kan brukes til å tegne en stor sirkel)
Saks
Lim
En flaske julebrus

Griser



Kna marsipan med grønn konditorfarge, trill til passe store munnfuller kuler på ca 2 cm i diameter. Form grisesnute med en pinne. Smelt kokesjokolade og mal på øyne og munn.

eller

Mal/tusj vattkulene grønne. Tegn på grisefjes med svart tusj. Sett en tegnestift i bunnen på hver kule (som "hals") slik at de står stødig.



Tegn en sirkel med diameter 12 cm på et ark og fargelegg. Klipp i fire like deler. Rull til små kremmerhus og lim sammen. Brett en liten knekk på kremmerhusene og sett luene på grisehodene. (Skal ikke limes på.)




Byggverk



Klipp av litt av dorullene så de får forskjellig høyde. Lag topplate av papir ved å tegne rundt en dorull og tegn på limører. Klipp ut og lim en topp på hver rull. Dekorer etter ønske. Lim glorete julekatalogpapir utenpå dorullene.

Sett et grisehode på hvert dorulltårn.




Katapult og sinna fugl



Tegn sinna fugl med tusj på viskelæret. (Det er lurt å vente til tusjen tørker før man klasser på det.) Store viskelær kan deles opp med saks eller kniv til flere fugler.
Klem et søkk i bunnen på den minste yoghurtboksdelen med tommelen. Yoghurtboksen kan eventuelt limes til en trefjøl for å få stødigere katapult.



Spilleregler:
Hver spiller får tre forsøk før det blir nestemann sin tur.

Marsipanvarianten: Den som skyter ned et marsipanhode, får spise det. Sørg for å ha nok marsipanhoder til å fylle på noen runder. Spillet er slutt når en er kvalm eller det er tomt for hoder.

Den uspiselige varianten: Det gis forskjellig poeng for Bare nisselue skutt av (10), Hode skutt av (20), Dorull veltet (30). Førstemann til en forhåndsdefinert poengsum (for eksempel 100 eller 500, avhengig av hvor lenge man vil at spillet skal vare) vinner.

En kan også variere med å stable doruller oppå hverandre i høyt tårn eller i pyramideformasjon.

Når man er ferdig med å spille, kan griser og fugler oppbevares i yoghurtboksen.




Julebrusen, sier du? Den er til å leske seg med mens man arbeider.

Aktivitetsbeskrivelsen er godkjent av aktivitør med fagbrev.

__________________
Når de beste er spist, er de nest beste best.
Tåtti er ikke aktiv   Svar med sitat