Vis enkelt innlegg
Gammel 09-12-12, 14:10   #1
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.880
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Disse lussekattene smakte helt som vanlige lussekatter når de var nystekte, ihvertfall. Akkurat bakt dem, så har ikke testet de ut kalde.

LUSSEKATTER
150 gram smør
5 dl H-melk
1 pk rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
150 gram sukker
0,75 gram safran ( som er akkurat det som er i pakken fra apoteket :-))
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
800 gram Semper glutenfri mix

Smør smeltes i en kasserolle, melk tilsettes til passe lunken melk. (38 grader for vanlig gjær, 40 grader for tørrgjær).

Smuldre gjær i bakebollen og tilsett fiberhusk. Tilsett melkesmørblandingen, sukker, krydder og egg. Bland sammen, og tilsett melet. Elt til en fin og smidig deig. La stå og "sette" seg i 20 minutter eller så, før det trilles ut til fine lussekatter som skal etterheve ca 30 minutt på et lunt sted. De skal heve endel før de settes i ovnen for å bli luftige og fine. Pensle med egg, og steks på varmluft på 200 grader ca 15 minutt. Følg med, for de blir raskt brune.

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat