Vis enkelt innlegg
Gammel 21-12-12, 09:24   #1
Nessie
Erfaren nok
 
Nessie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trøndelag
Innlegg: 39.853
Blogginnlegg: 351
Nessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hvor kjøper man en god ribbe?

Opprinnelig lagt inn av Fløyel, her.

Jeg har de siste årene kjøpt fryst tynnribbe fra Gilde, i år betalte jeg 19,90 pr kg. Jeg tror nok tilberedningen har vel så mye å si som hvor man kjøper den.

Jeg tar opp ribben 19. desember, lar den tine i kjøleskap. 21. - 22. desember pakker jeg den inn i salt, pepper, anis, nellikspiker og fersk tynnskåret ingefær, pakkes godt inn i aluminiumsfolie og legger den med svorsiden ned i kjøleskapet.

24. desember damper jeg ribben i 40 minutter på 250 grader, viktig at aluminiumsfolien er helt tett så ingen damp slipper ut, så steker jeg den på ribbe-rist i 1,5-2 timer på 180 grader, litt avhengig av hvor stor den er. Hvile på benken og skjærer opp. Pleier å ha en ribbe på ca 3,5 kg.

Ribben min er faktisk vanvittig saftig og god om jeg skal si det selv, gjestene pleier å samtykke.

Så ikke dum ut den.

Hvordan damper du den da? I langpanne med vann i bunn?

Jeg tror også at de frossenribbene er lik så fine.

__________________

Enten går det bra, eller så går det over.
Nessie er ikke aktiv   Svar med sitat