Vis enkelt innlegg
Gammel 21-12-12, 12:59   #14
Bomull
www.bomulls.no
 
Bomull sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Cottonfields
Innlegg: 15.048
Blogginnlegg: 324
Bomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt avBomull har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hvor kjøper man en god ribbe?

Opprinnelig lagt inn av Fløyel, her.

Jeg har de siste årene kjøpt fryst tynnribbe fra Gilde, i år betalte jeg 19,90 pr kg. Jeg tror nok tilberedningen har vel så mye å si som hvor man kjøper den.

Jeg tar opp ribben 19. desember, lar den tine i kjøleskap. 21. - 22. desember pakker jeg den inn i salt, pepper, anis, nellikspiker og fersk tynnskåret ingefær, pakkes godt inn i aluminiumsfolie og legger den med svorsiden ned i kjøleskapet.

24. desember damper jeg ribben i 40 minutter på 250 grader, viktig at aluminiumsfolien er helt tett så ingen damp slipper ut, så steker jeg den på ribbe-rist i 1,5-2 timer på 180 grader, litt avhengig av hvor stor den er. Hvile på benken og skjærer opp. Pleier å ha en ribbe på ca 3,5 kg.

Ribben min er faktisk vanvittig saftig og god om jeg skal si det selv, gjestene pleier å samtykke.

Ca det samme her. Jeg kjøper fersk ribbe som jeg fryser ned selv. Onsdag kveld ble årets tatt opp og den har ligget i kjøleskapet for tining siden, og i morgen får den krydder til selskap.

__________________
Dåtten 2006, Fjåtten 2008 & Lyn fra klar himmel 2018
Some people just need a high-five. In the face. With a chair.
Bomull er ikke aktiv   Svar med sitat