Sv: Hvor kjøper man en god ribbe?
Opprinnelig lagt inn av Fløyel, her.
Jeg har de siste årene kjøpt fryst tynnribbe fra Gilde, i år betalte jeg 19,90 pr kg. Jeg tror nok tilberedningen har vel så mye å si som hvor man kjøper den.
Jeg tar opp ribben 19. desember, lar den tine i kjøleskap. 21. - 22. desember pakker jeg den inn i salt, pepper, anis, nellikspiker og fersk tynnskåret ingefær, pakkes godt inn i aluminiumsfolie og legger den med svorsiden ned i kjøleskapet.
24. desember damper jeg ribben i 40 minutter på 250 grader, viktig at aluminiumsfolien er helt tett så ingen damp slipper ut, så steker jeg den på ribbe-rist i 1,5-2 timer på 180 grader, litt avhengig av hvor stor den er. Hvile på benken og skjærer opp. Pleier å ha en ribbe på ca 3,5 kg.
Ribben min er faktisk vanvittig saftig og god om jeg skal si det selv, gjestene pleier å samtykke.
Ca det samme her. Jeg kjøper fersk ribbe som jeg fryser ned selv. Onsdag kveld ble årets tatt opp og den har ligget i kjøleskapet for tining siden, og i morgen får den krydder til selskap. 
__________________
Dåtten ♥ 2006, Fjåtten ♥ 2008 & Lyn fra klar himmel ♥ 2018
Some people just need a high-five. In the face. With a chair.
|